Workshops

Rituelen voor de levenden en de doden

Investering

Inhoud

Na een gedegen opleiding en inmiddels veel ervaring, weten wij hoe belangrijk het is om bij keerpunten in het leven stil te staan. Wij zijn zelf ook door een aantal van deze keerpunten gegaan en wij kunnen dan ook uit eigen ervaring putten.  

Het maken van rituelen geeft betekenis aan zaken die moeilijk kunnen zijn of juist heel feestelijk. Het zijn niet alleen keerpunten maar vaak ook hoogtepunten. Het is de kunst om samen met jou van een dieptepunt ook een hoogtepunt te maken.

De “vieringen van het leven” zijn overgangsmarkeringen. Huwelijk, samenwonen, geboorte en naamgeving, verwelkomen in het land/gezin, puberteit, transitie, genezing, volwassenheid enz. Dit zijn zeer grote gebeurtenissen in ieders leven.

Je leven krijgt zoveel meer diepte wanneer bij deze markeringen wordt stilgestaan. En er is altijd een ritueel wat uitgevoerd kan worden om dit te markeren. Uiteraard doen we dat in samenspraak met jou.

Maar helaas horen ook echtscheidingen bij het leven. Met of zonder kinderen. Het is van belang dat zaken in de grootst mogelijke harmonie geregeld worden en om te zien zonder wrok. Een ritueel kan daarbij helpen. Dit kan voor beide partners samen of in gezinsverband. Wij denken graag met je mee.

Het begeleiden bij dood is een finale van het aardse leven en dat verdient warme aandacht. Dit hoeft niet loodzwaar te zijn, er mag ook lucht gegeven worden aan verdriet. Ook jouw verdriet!

Bij leven kun je al je wensen kenbaar maken voor je eigen uitvaart die ooit gaat komen, wat rust zal geven, omdat het zoveel makkelijker is voor je nabestaanden als zij niet hoeven te raden wat je zou willen.
Hier hoef je niet eerst ziek voor te worden. Je kunt dit nu al regelen zodat je een basis hebt die jaren mee kan gaan maar ook aangepast kan worden aan de tijd.

Ook bij het in kaart brengen van je wensen (je levenstestament) zijn wij je graag van dienst.
Er zijn tal van situaties denkbaar waarbij degene die de wensen heeft het toch niet aandurft of aankan om er een ritueel van te maken. Daar hebben wij ervaring mee en wij kunnen je helpen om aan iedereen recht te doen.

Het is voor ons een eer wanneer wij, samen met jou, een invulling mogen geven aan een passend ritueel of ceremonie. Uiteraard afgestemd op jouw wensen en de wensen van de andere betrokkenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

' To make magic work you must believe first '