Crowley en Mediumschap

Investering

Inhoud

Een greep uit de eerste les van de tweejarige opleiding: 

‘Mijn fascinatie voor het Crowley Tarot begon toen ik me ging verdiepen in de persoon zelf. Aleister Crowley, een markante persoonlijkheid, die graag tegen heilige huisjes schopte. Dat hij daarin wel heel ver ging, dat sprak me ook wel aan. 

Het rebelse, het onderzoekende, maar vooral het tegenstrijdige zorgde er al snel voor dat ik alles wilde weten over deze man wat er te weten viel. En dat was best veel kan ik je vertellen.

Ook het kaartendeck intrigeerde me. Aleister Crowley, biseksueel, op zoek naar de scharlaken vrouw, een hoerenloper, heroïne verslaafde, maar ook een genie, liet zijn omstreden denkbeelden afbeelden door Lady Frieda Harris. 

Een Lady die iets ging doen voor een man die aan groepsseks deed, God vervloekte en geiten in zijn orgies betrok. Het deed best wel wat met mijn verbeeldingsvermogen, maar ook met mijn oordelende kant. 

Wat heb ik veel geleerd over mezelf door met deze kaarten te gaan werken. En wat kwam ik mezelf tegen tijdens het schrijven en 100x herschrijven van deze cursus. De vele symbolen, de vele lagen die ik steeds weer tegen kwam, het duizelde me. 

Hoe kon je hier op een goede manier mee werken? 
Wil jij deze reis ook aangaan? Wil je een Tarot deck met diepgang? Nou dan is dit het juiste deck. 

Crowley noemde ooit de leer van The Hermetic Order of the Golden Dawn kleuterschool werk. Hij vond niet de diepgang en uitdaging die hij zocht. Het magische aspect van deze geheime orde viel hem toch tegen en hij besloot om verder te zoeken. 

Als we dan bedenken dat de leer van Madame Blavatsky en Rudolf Steiner van grote invloed waren op de leer van de Golden Dawn, dan kunnen we concluderen dat Crowley niet zo ingenomen was met de hele new age beweging. Het feit dat hij zich bezighield met het oproepen van demonen, zwarte magie en andere minder populaire occulte praktijken, geeft dit ook wel goed weer. 

En nu zijn jullie hier en ik ga jullie meenemen op de fascinerende reis door de Tarotkaarten van Aleister Crowley en Lady Frieda Harris. Maar ik ga jullie ook meenemen op jullie reis met mediumschap, aan de hand van de kaarten. 

Iedere kaart heeft een andere les in zich. Iedere kaart vertelt zijn eigen verhaal. Sommige verhalen gaan jullie jezelf in herkennen en andere verhalen staan zo ver van je af, dat je eigenlijk niet weet wat je er mee aan moet. Gelukkig weten jullie docenten dit wel. Zij zullen dan ook jullie reisleiders zijn.’

zaterdag 27 januari
zaterdag 24 februari
zaterdag 23 maart
zaterdag 27 april
zaterdag 18 mei
zaterdag 1 juni
zaterdag 20 juli
zaterdag 17 augustus
zaterdag 5 oktober
zaterdag 26 oktober
zaterdag 9 november
zaterdag 30 november
zaterdag 21 december

Schrijf je meteen in!